Avustralya’nın beş farklı bölgesinde ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi veren “Ilim College” okulunun 2014 yılında başlattığı hafızlık programından bu yıl 12 öğrenci mezun oldu. Hafızlık eğitimini tamamlayan kız öğrencilerin belgeleri 1 Eylül’de, erkek öğrencilerinin belgeleri ise 6 Eylül’de ailelerin, eğitmenlerin ve davetlilerin katıldığı törenle verildi.

Bu yıl ile birlikte toplamda 26 hafız yetiştiren Ilim College okulunun müfredatının yüzde 80’ini Avustralya hükûmetinin eğitim müfredatı, yüzde 20’sini ise İslam bilimleri, Kur’ân-ı Kerîm ve karakter gelişimi dersleri oluşturuyor.

Müfredatta yer alan Kur’ân-ı Kerîm eğitiminin bazı öğrencilere yetmediğini, teneffüslerde ve yemek molalarında hocalarına ezber vermek üzere gelen öğrenciler dikkate alınarak hafızlık programını oluşturduklarını ifade eden Dallas Kız Kampüsü müdiresi Zeynep Sertel, “Her öğrencinin kendine özel ders çizelgesi var. Hafızlık öğrencilerimizin ders çizelgelerini öğretmen kadromuzla ve aileleriyle de istişare ederek belirliyor, müfredata uygun bir şekilde ayarlıyoruz.” dedi.

“İLETİŞİM BAŞARI SAĞLIYOR”

Ailelerden ve öğrencilerden büyük rağbet gören hafızlık programının başarısını, ailelerle olan sıkı iletişime bağlayan Sertel, “Bu programın 10 yıldır başarıyla devam etmesi ailelerin bize olan güveni ve aramızdaki güçlü iletişimden kaynaklanıyor. Öğrencilerimizin durumlarını düzenli olarak ailelerine bildiriyoruz, onlar da bunu önemsiyor. İletişim başarı sağlıyor diyebiliriz.” dedi.

Belçika Başbakan Yardımcısı, Netanyahu hakkındaki tutuklama emrini destekledi Belçika Başbakan Yardımcısı, Netanyahu hakkındaki tutuklama emrini destekledi

40 FARKLI KÜLTÜRDEN ÖĞRENCİ

Ilim College okullarında yaklaşık 400 eğitimci ile 40 farklı kültürden 3 binin üzerinde öğrenciye eğitim verildiğini ifade eden Sertel, öğrencilerin lise eğitimlerini tamamladıktan sonra istedikleri alanda akademik kariyerlerine devam edebildiklerini aktardı. Sertel, “Öğrencilerimiz doktorluk, öğretmenlik, mimarlık, hemşirelik gibi farklı alanlara yönelebiliyorlar. Hatta bazı öğrencilerimiz üniversite eğitimlerini tamamladıktan sonra bizim okullarımızda eğitimci olarak görev alıyorlar. Deneyimli eğitim kadromuzda 20 yıldır eğitim veren öğretmenlerimiz var. Okullarımızda ılımlı ve uyumlu bir atmosfer hâkim. Bu da öğrencilerin ve öğretmenlerin birbirlerine olan karşılıklı değer vermesinden kaynaklanıyor.” dedi.

HASENE, KGT VE GT İLE İŞBİRLİĞİ

Okul sonrası aktivitelere de değinen Sertel, okullar arası yapılan münazara yarışmaları (Debating Club), spor yarışmaları, kişisel gelişim kampları gibi birçok etkinliğe imkân sunduklarını belirtti. Hasene, IGMG Kadınlar Gençlik Teşkilatı (KGT) ve Gençlik Teşkilatları (GT) ile birlikte çalıştıklarını da dile getiren Sertel, öğrencilerini özellikle abla/abi-kardeş çalışmalarına yönlendirdiklerini ifade etti.

Sertel, öğrencilerin Hasene aracılığıyla 6 yetime destek olduklarını, bunun yanı sıra belirli zamanlarda bir yemek kamyonetiyle şehrin farklı noktalarında yaşayan evsizlere yemek dağıttıklarını dile getiren Sertel, bölgede faaliyet gösteren kanser araştırma merkezine de bağışta bulunduklarını belirtti.

Çok yönlü bir okul olduklarını, örgün eğitimin yanı sıra hem hafızlık hem de okul sonrası aktivitelerle bir bütün oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Sertel, okulun ebeveynler tarafından büyük bir teveccüh gördüğünü belirtti.

Camia

Editör: Daily Ummah