İslamla ilgili olan her gelişmeden rahatsızlık duyan İslam düşmanlarının yeni hedefi 'Dini Değerler Eğitimi' oldu.
Vatan Partisi'ne bağlı Cumhuriyet Kadınları Derneği, okullardaki 'Dini Değerler Eğitimi' projesine karşı kampanya başlatma kararı aldı.
Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür’ün şube Başkanlarına gönderdiği bilgilendirme yazısında şu ifadeler yer aldı:
MİLLÎ, HALKÇI DEVRİMCİ DEĞERLER
“Eylül ayı başında yaptığımız Basın Açıklamasıyla CKD olarak millî eğitimde gündeme gelen karma eğitimin tartışmaya açılması, eğitimi dinselleştirmeye yönelik ÇEDES projesi ve Öğrenci Andı’nın okullarda okutulmaması konularında eleştiri ve taleplerimizi kamuoyuyla paylaşmıştık. Şimdi,ÇEDES projesinin iptal edilmesi ve ‘Değerler Eğitimi’nin Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ve ‘millî, halkçı, devrimci değerlerimiz’ kapsamı ile verilmesi amacıyla yeni mücadele başlatıyoruz.
“Millî ve devrimci kadın hareketinin önderi olan Derneğimiz, millî eğitimi dinselleştirme amacıyla hazırlandığı belli olan ÇEDES konusunda halkımızı bilgilendirmek, etkin tavır almaya yöneltmek, yanı sıra projenin iptali için kamuoyu baskısı oluşturmak görevini üzerine almıştır.‘ÇEDES projesi iptal edilsin’ çalışmamız kapsamında bütün şubelerimizde masalar açacağız. ÇEDES hakkında iyice bilgilenecek ve neden sakıncalı olduğu, değerler eğitiminin nasıl olması gerektiği gibi hususlarda yurttaşlarımıza ve velilerimize doğru ve noksansız bilgiler vermeyi ön planda tutacağız.”
DEĞERLER EĞİTİMİ DİN EĞİTİMİ DEĞİLDİR
“Altını kalın kalın çizmeliyiz ki ‘Değerler Eğitimi’ Cumhuriyet kurulduğundan beri çeşitli adlar altında eğitim müfredatında yer almış ve çok gerekli, çok önemli bir eğitimdir. Değerler eğitimini kesinlikle önemsiyoruz. Ancak bu eğitim yalnızca MEB tarafından ve Millî Eğitim Temel Kanunu çerçevesinde verilebilir. Bugün Türkiyemizin ihtiyacı olan, çocuklarımızı emperyalist kültürden arındırmak, evrensel değerler ve kendi asli değerlerimizle donatmaktır. Bu da Cumhuriyetimizle beraber hayata geçen millî, halkçı, devrimci değerleri içerir. Bu değerlerimiz emperyalizmin kültürel saldırısıyla aşındırılmıştır; bunları çocuklarımıza geri kazandırmak şarttır. Millî Eğitim Temel Kanunu’ndaki ilkeler esasen bunlardır. Değerler eğitimi asla din eğitimi değildir.”